Iphone 15

Wat is er nieuw?

iPhone 15-serie: wat is er nieuw?

De iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn als opvolger van de iPhone 14-serie wederom 4 indrukwekkende toestellen.

Een nieuw design, nieuwe materialen en verbeterde specificaties, je leest er alles over in deze blog. De iPhone 15 en iPhone 15 Pro hebben een 6,1 inch-scherm. De iPhone 15 Plus en iPhone 15 Pro Max hebben een scherm van maar liefst 6,7 inch.

 • De iPhone 15 is 6,1 inch
 • De iPhone 15 Plus is 6,7 inch
 • De iPhone 15 Pro is 6,1 inch
 • De iPhone 15 Pro Max is 6,7 inch

De grootte van het scherm is hetzelfde gebleven als bij de serie van de iPhone 14. Natuurlijk is de iPhone 15-serie voorzien van een aantal fijne verbeteringen ten opzichte van de voorgangers.

De nieuwe processor is nóg krachtiger en camera’s zijn wederom verbeterd, daarnaast het design een vernieuwing gekregen.

iPhone 15, Pro, Plus en Pro Max: opvallend, nieuw design

Apple introduceert met de iPhone 15-serie na drie jaar een nieuw ontwerp. De randen zijn nu subtiel afgerond en het schermglas is vlak gebleven. Het frame van de iPhone 15 heeft elegante rondingen, wat het vasthouden comfortabel maakt. Deze nieuwe vorm zit tussen de strakke lijnen van de iPhone 11-serie en het wat hoekige design die we vanaf de iPhone 12 serie kennen.

Apple heeft opvallende wijzigingen doorgevoerd in de iPhone 15-serie. Zowel de standaard iPhone 15 als de iPhone 15 Plus hebben een matte glazen achterkant, waardoor vingerafdrukken tot het verleden behoren. Deze verfijning, voorheen voorbehouden aan    Pro-modellen, wordt versterkt door de dunste schermranden ooit gezien op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, met slechts 1,5 mm brede randen voor een meeslepende visuele ervaring.

wat is er nieuw aan de iphone 15? Bekijk het bij Just Connect

Een andere verandering in alle iPhone 15-modellen is het Dynamic Island. Dit innovatieve gebied vervangt de iconische notch die voor het eerst verscheen in 2017. Het Dynamic Island was vorig jaar één van dé belangrijkste reden om voor de iPhone 14 Pro-modellen te kiezen. Met het Dynamic Island kunnen gebruikers in één oogopslag informatie zoals de status van AirPods en actieve apps bekijken. De luidspreker en microfoon zijn subtiel afgedekt met gaas, terwijl de camera aan de achterzijde prominenter aanwezig is, en de lenzen zelfs meer geïntegreerd lijken met de achterkant van het toestel.

Een opmerkelijke verandering is de overgang naar een USB-C-poort voor de iPhone 15 in 2023, die de vertrouwde Lightning-poort vervangt. Hoewel het uiterlijke verschil subtiel is, met een licht grotere, maar nog steeds herkenbare pilvormige opening, belooft de USB-C-poort aanzienlijke functionele voordelen, zoals sneller opladen en verbeterde gegevensoverdracht, vooral gunstig voor de Pro-modellen. Wil je de telefoon extra snel opladen dan kan dat via de USB-C poort hier zijn wel een aparte kabel en oplader voor nodig.

iPhone 15 kleuren

iPhone 15 (Plus) komt er in 5 kleuren:

 • Blauw
 • Roze
 • Geel
 • Groen
 • Zwart

iPhone 15 Pro (Max) komt er in 4 kleuren:

 • Naturel titanium
 • Blauw titanium
 • Wit titanium
 • Zwart titanium
wat is er nieuw aan de iphone 15? Bekijk het bij Just Connect

iPhone 15 camera’s

De jaarlijkse traditie van Apple om de iPhone-camera te verbeteren wordt voortgezet, resulterend in foto’s en mogelijkheden die telkens een stapje verder gaan in kwaliteit. Net als bij de iPhone 14, die een grotere sensor en breder diafragma introduceerde voor betere prestaties bij weinig licht, blijft deze trend voortduren met de iPhone 15-serie. Zelfs de standaardmodellen in deze reeks delen in deze fotografische vooruitgang, met een 48-megapixel camera aan de achterzijde, voorheen gereserveerd voor de Pro-modellen.

De nieuwe sensor in de iPhone 15 is ontworpen om meer licht vast te leggen en zorgt voor een verbeterde balans tussen licht en schaduw, waardoor over- of onderbelichting wordt geminimaliseerd. Dit komt vooral van pas bij het vastleggen van gezichten, zelfs in situaties met sterk lichtcontrast vanuit de achtergrond. Tegenlichtsituaties, waarbij de voorgrond vaak in duisternis verdwijnt, kunnen nu preciezer worden vastgelegd. 

In lijn met deze innovaties introduceert de iPhone 15 Pro Max een periscopische camera, waardoor optische zoom tot 10x mogelijk wordt. Dit zorgt dat je kan inzoomen zonder kwaliteit te verliezen dit in tegenstelling van een digitale zoom.

wat is er nieuw aan de iphone 15? Bekijk het bij Just Connect

iPhone 15-processor en geheugen

Apple heeft enkele verbeteringen in het tijdelijke geheugen om de processor te ondersteunen doorgevoerd. In lijn met de vorige iPhone 14-serie, waren alle vier de modellen uitgerust met 6 GB RAM. Bij de iPhone 15 Pro-modellen heeft Apple echter een e upgrade doorgevoerd naar 8 GB RAM, wat de snelheid van het vlaggenschip ten goede komt. Dit is de eerste keer sinds de iPhone 12 Pro met 6 GB RAM dat het vlaggenschip van Apple wordt uitgerust met meer werkgeheugen. Dit zorgt dat je meer apps tegelijk naast elkaar kunt gebruiken en de telefoon toch snel blijft.

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus behouden hun werkgeheugen van 6 GB RAM, maar wel weer een snellere versie dan de voorganger.

De grote stap vooruit zijn de processors, zowel de iPhone 15 en 15 Plus als de Pro versies krijgen een upgrade ten opzichte van de voorgaande modellen. Hiermee wordt deze sneller, energie zuiniger, de iPhone 15 Pro krijgt een A17 Bionic chip en de iPhone 15 krijgt de A16 Bionic chip wat zorgt dat ook de gewone iPhone versie er dit jaar in processor goed op vooruit gaat. Bij de iPhone 14 was de processor upgrade vanaf de iPhone 13 er nauwelijks.

iPhone 15 of iphone 15Pro los toestel kopen

Wil jij een iPhone 15 los kopen zonder abonnement?
Ook dat kan bij Just Connect. De iPhone 15 is verkrijgbaar vanaf 969 euro.

Bekijk hieronder alle prijzen:

iPhone 15, toestel los kopen: 969 euro

iPhone 15 Plus, toestel los kopen: 1119 euro

iPhone 15 Pro, toestel los kopen: 1229 euro

iPhone 15 Pro Max, toestel los kopen: 1479 euro

koop je apple iphone 15 of iphone 15 pro bij just conncet in Oldeberkoop